A Magyar Államkincstár a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatását igénylő kérelmek kitöltését segítő videókat tett közzé honlapján. A kisfilmek a kérelem benyújtásának folyamatán vezetik végig a felhasználókat és támogatják az elektronikusan beadandó nyomtatványok helyes kitöltését. A támogatás sokféle felújításhoz igénybe vehető, többek között a beépíthető sütő és főzőlap, beépíthető mosogatógép, vagy más beépíthető konyhai háztartási gép vásárlása is szerepel a listán. Figyelem! A támogatás CSAK konyhai, és beépíthető (nem szabadon álló) gép esetén igényelhető!

A videók részletesen bemutatják az ügyfélkapuba történő bejelentkezést, a kérelmezők adatainak megadását, a mellékletek kitöltését, dokumentumok feltöltését, becsatolását és hitelesítését, valamint az elküldés ellenőrzését. Az otthonfelújítási kérelmek kitöltését segítő videók az alábbi link alatt érhetők el:

Bejelentkezés, adatmegadás:

Mellékletek kitöltése:

Dokumentumok feltöltése, csatolása, hitelesítése:

Elküldés ellenőrzése:

Hiánypótlás:

A támogatási kérelmet 2021. július 26-ig 22.133 család nyújtotta be a Kincstár felé, a folyósított támogatások összege több mint 18 milliárd forint. A januárban elindított program már 10.878 családnak biztosította az állami támogatást otthonuk felújításához, korszerűsítéséhez.

2021. július 28., MÁK